Bern - Reisverslag uit Neuchâtel, Zwitserland van Floris Falke - WaarBenJij.nu Bern - Reisverslag uit Neuchâtel, Zwitserland van Floris Falke - WaarBenJij.nu

Bern

Door: Floris

Blijf op de hoogte en volg Floris

17 Oktober 2006 | Zwitserland, Neuchâtel

Bonjour!

Heb er weer een weekje op zitten en dit keer was Bern de gelukkige stad in Zwitserland voor het weekend. Het weer was niet mooi genoeg om een stevige fietstocht te maken maar wel goed genoeg om in de trein te zitten. Bern was echter maar een kleine 45 minuten van Neuchatel verwijderd dus ik was er in no time! Leuke stad om te bezoeken! Heb me er met een toeristisch boekje doorheen gewerkt en de meeste interessante dingen wel bezocht. Het lachwekkendste vond ik nog wel de Clock Tower welke volgens het boekje een indrukwekkend aanzicht van bewegingen moest geven rond het gehele uur. Het eerste gehele uur net gemist met 5 minuten en daarom maar een grote ronde gelopen langs de rest van de meest dicht bij zijnde bijzondere constructies. Eenmaal terug bij de klok moest ik nog 5 minuten wachten tot het tweede gehele uur maar na de 5 minuten gebeurde er nog niets. Vervolgens nog 2 minuten blijven staan omdat er toch nog erg veel andere mensen bleven staan en toen gebeurde het! Een poppetje met een hamer in zijn hand, welke daar al een hele tijd stond, maakte in een keer twee “grote” slagen op de kelk om aan te kondigen dat het twee uur was. Das was het. Voelde me enigszins belazerd maar kon er wel om lachen. Verder natuurlijk ook even in de berenput gekeken waar 3 beren nogal wijdbeens op hun rug lagen. Het enige dat ze deden was hun mond open en het publiek moest maar raak gooien met fruit om hun te voederen. Was het mis dan was het mis. De moeite nemen om er achter aan te lopen deden ze niet. Ze leken me wel intelligent. Verder veel andere dingen gezien en even naar een expositie over Einstein gegaan. Deze jonge heeft ook in Bern gewoond. Veel relativiteit en andere dingen met energie en massa op een simpele en leuke manier tot de mens gebracht. Helaas waren veel dingen in het Duits en Frans maar niet in het Engels. In Bern ook nog een Games shop gevonden en heb toen meteen maar even de Engelse versie van Munchkin aangeschaft. Dit met het idee om de avonden in de week iets interessanter te maken. Eenmaal thuis bleek dat veel mensen wel geïnteresseerd waren om het te spelen. Echter niet op deze zaterdag want er was gekookt en daarna zouden we gaan stappen. Zo gezegd zo gedaan. Donderdag was ik al met een medebewoner naar café du Cerf gegaan om een biertje te pakken. Dit café is klein maar heeft meer (op zijn minst 3 keer) verschillende bieren dan de Beiaard. Het schijnt een van de betere cafés te zijn in Neuchatel en het was er inderdaad erg gezellig. Op zaterdag hebben we dus ook weer dit café aangedaan en enkele andere welke ook oke waren. Als afsluiting zijn we naar paradox gegaan. Dat is een van de 2 clubs in Neuchatel. Het heeft twee verdiepingen waarvan 1 lounge, wat best lekker was en de andere was een dansvloer met muziek welke richting trance ging. Helemaal top dus! Bier kost 3.60 euries voor 25 cl. De volgende dag met een stel door Neuchatel gewandeld en een museum bezocht om de dag te doden. Veel dode opgezette dieren met daaronder knopjes waar je op moest drukken om het specifieke dieren geluid te horen wat deze beesten niet meer konden voortbrengen. De combi was dus goed. Er was zelfs een expositie over kippen en het gehele slachtproces van kippen werd in volle glorie getoond op video. Echt sympathie voor de kip hebben ze niet. De kop werd er volautomatisch gewoon afgerukt!

Verder nog even kort over de stage. De begeleiding die ik krijg is prima. Als ik vragen heb of dingen nodig dan worden deze vaak meteen beantwoord en ander zo snel mogelijk. Ik ken veel verhalen over stagebegeleiders die geen tijd voor je hebben of die continu weg zijn, dus dit is uitstekend. Ik heb de laatste paar dagen besteed aan het maken van een masker met daarop test structuren om ideen die ik heb te testen. Een masker is een soort negatief van een foto welke gebruikt zal worden om de afbeelding op een nog kleine schaal af te drukken op een chemisch laagje. Dit wordt vervolgens ontwikkeld en met een paar andere technische dingen ernaast komt hier vervolgens mijn ontwerp in meer D uit. Vandaag was het masker af en werd meteen (na enkele checks) doorgestuurd naar een ander bedrijf om het te laten maken. Waarschijnlijk heb ik het woensdag al weer terug. Als dat het geval is mag ik mezelf gaan aankleden in een apenpakje (zo’n biologisch lijkend alles afsluitend pak) en de cleanroom in (een kamer waar bijna tot geen stof is) om die proces stappen te gaan uitvoeren. Helemaal top zeg ik nu en straks niet meer want dit proces gaat gepaard met heeeeel veel wachten. Maar we zullen zien. In ieder geval veel afwisseling.

Het weer is nu zover dat de overkant van het meer al niet meer te zien is en het schijnt dat het zo voor de rest van de tijd ongeveer zal blijven. Ben ik toch maar mooi enkele dagen op tijd gekomen. Helaas net niet op tijd genoeg aangezien het grootste feest van Neuchatel 2 dagen eerder bleek te zijn. Een feest ter viering van de wijnoogst. Een kleine 300.000 mensen in Neuchatel (dorp van normaal 34.000 inwoners). Maaarjah kan niet alles hebben.

Hoop dat het bokbieren festival en qlubtempo weer 2 geslaagde feestjes waren!!!

Grz
Floris

Een paar foto's

zal ze de volgende keer iets kleiner maken zodat ze wat makkelijker downloaden

• 17 Oktober 2006 - 14:54

Dennis:

Bern ziet er inderdaad erg leuk maar vooral oud uit. Denk dat het vast één van de oudsten. Wel jammer dat jij je zelfs laat neppen door een manneke met een hamer. Zorg dat je met Munchkin de gigantisch krachtige mailot aantrekt, die zorgt zeker voor een gemakkelijke overwinning! Zal je van de week even al die adressen mailen, heb ze nu bijna allemaal verzameld!

Tot schrijfs,
    Dennis

• 17 Oktober 2006 - 15:41

Kim:

Hoihoi!! Dat klonk in ieder geval al een stuk gezelliger dan de vorige week! Hier gaat alles zijn gangetje, nog steeds geen contract getekend, maar dat zit er nu bijna aan te komen! En het bokbieren festival was wat mijn betreft geslaagd, heb er zelfs twee geprobeerd en vond ze nog lekker ook! Ik, als grote bierdrinkster, haha!! :-) Groetjes, Kim

• 21 Oktober 2006 - 17:53

Talitha:

Leuk om zo je belevenissen te lezen. Ik hoop dat je de avonden spoedig weet in t e vullen met activiteiten, want dat heb jij wel nodig..
    Dat je nu al een masker maakt zegt me dat het erg goed gaat op je stage, SUPER!!