Luzern
Door: Floris
Blijf op de hoogte en volg Floris
28 November 2006 | Zwitserland, Luzern
Tot op de vrijdag avond 22:00 was ik wederom bang dat het weekend weer eentje werd vol regen en weinig reizen. Ik had mijn plannen dus ook al weer gemaakt om rustig uit te slapen, beetje te ontbijten en vervolgens naar een naburige stad te gaan om wat te kopen in de trend van kerstmis cadeaus voor jullie. Helaas voor jullie, is dat dus niet gebeurd. Rond 22:00 vrijdag avond, kon iemand het nog opbrengen om niet gezellig te zijn en op zijn laptoppie te internetten. Met de snelle vraag wat het weer de volgende dag zou doen in Luzern, kon ze me vertellen dat er een plaatje met wolken en zonneschijn op haar beeldscherm verscheen maar dat het vochtige eruit was gehaald. Blij te horen ben ik toen “bijna” meteen (01:00 of misschien nog wat later) naar bed gegaan om de volgende dag vroeg op te staan (7:00) en de reis van 2 uur te maken. Eenmaal daar aangekomen waren het opnieuw de Alpen die mij, boven de stad uit, aan zaten te staren met een nieuwe wittere look. Omdat ondertussen al bijna 12:00 was en de kabelbanen die de bergen in gaan, vaak rond de middag al stoppen met het vervoeren van mensen, besloot ik eerst maar eens de berg te bedwingen die boven de andere uitreikte. Mt Pilatus; boordenvol japanners/chinezen, fotocamera’s, sneeuw en prachtig uitzicht. Na een kabelrit van 45 minuten boven aangekomen, bleek dat de laatste stukjes naar de top zelf beklommen moesten worden. De trappen waren gelukkig al aangelegd maar besneeuwd en zonder reling met een afgrond van ongeveer erg veel meters naast je, voel je, je toch niet helemaal op je gemak. Gelukkig was iets verderop de reling weer terug en kon het laatste stukje gemakkelijker worden afgelegd. Als kleine kinderen het konden, kon ik het ook! Bovenop, het bekende uitzicht dat nooit gaat vervelen. Alpen met witte toppen en wolken die er tussendoor zweven. Machtig mooi! De andere kant op kijken was het een licht beheuveld landschap met niet echt veel bijzonders. Na enig uurtje besloot ik maar weer naar beneden te gaan om ook nog wat van Luzern te zien. De Zwitserse gebouwen beginnen ondertussen al gewend te raken waardoor alleen nog de speciale gebouwen opvielen. Er waren hier dan ook enkelen van die toch bijna een oow en aah uit mijn mond kregen. Misschien dat ik er ook nog vlug een fototje van heb gemaakt en die zal ik dan ook wel posten. Verder was er de schijnbaar bekende leeuw die geslacht werd. Dit was een prachtig stukje beeldhouwen in een rots die bijna kaarsrecht was afgesneden. Met een kleine vijver in de voorgrond was het erg rustgevend en ik besloot maar eens uitgebreid te gaan lunchen op een van de bankjes die daarvoor waren aangelegd. Toen ik alles klaar had om mijn maag een waar feestmaal te geven, was er schijnbaar in de buurt een busje gestopt. Met z’n 40en of meer kwamen ze Luzern infiltreren met hun foto camera’s en onbegrijpelijke taal. Weg was de rust toen een zee van zwart harige, geel gekleurde kleine mannetjes en vrouwtjes met wapens die extreem felle lichtbronnen produceerden die gek genoeg alleen pijn deden in de ogen, van alles wat ook maar niet bekend was een foto namen. Ik denk dat ik toch ook op zeker 200 foto’s terecht ben gekomen. Ze vroegen me nog net niet of ik even wou poseren. Lunch dus maar snel weggewerkt en doorgelopen naar de kade waar de rust weer terug was. Aangezien het al wat later werd en ik beloofd had om te koken vanavond, besloot ik de trein terug maar weer te pakken. ’s Avonds maar weer eens goed wezen stappen waardoor de zondag dit keer was opgevuld met slapen en pinball 3D spelen op de laptop. Moet zeggen dat het erg verslavend werkte. De rest van de week is weer stage stage en stage. Het loopt wel okee en heb te horen gekregen dat mijn supervisor vanaf 8 december een tijdje weg is. De hele maand december zal ik dus enigszins zelfstandig aan de slag moeten en dat bevalt me denk ik wel!
Voor de mensen die het nog niet doorhadden. Dit dagboek heeft ondertussen de 1000 hits gepasseerd! Dank jullie wel :D!
De foto’s komen morgen aangezien ik ze vergeten ben mee te nemen!
Groet
Flow
28 November 2006 - 16:46
Kim:
Hoi Flow! Misschien moet je wat sneeuw in een koelbox meenemen, want ik geloof niet dat het nog een witte kerst gaat worden... Het is nog tussen de 12 en 16 graden overdag, wat erg raar is in November, maar vindt het niet heel erg. Dusss.. Verder weinig nieuws eigenlijk. Heeft die kerel van mij nu al een mail naar je gestuurd? Ik heb hem de schop onder z'n kont al gegeven, maar weet niet of het indruk heeft gemaakt ;-) Haha! Tot over een paar weekjes, en ik ben wel nieuwsgierig naar je foto's dus zet ze er maar snel op! Groet, Kim :-) -
04 December 2006 - 11:42
Lietje:
Jeetje,
Waar haal je de energie steeds weer vandaan. Ik word al moe van 1 dag in de trein naar Eindhoven op en neer. Maar jij gaat er gewoon elk weekend op uit. Hoe zijn de treinen??? Duur? Rijden ze een beetje op tijd?
Maar prachtig hoor dat je zoveel van het land aan het bekijken bent... SUPER -
04 December 2006 - 12:26
De Schrijver:
De treinenkaarten zijn machtig duur maar de kortings kaarten zijn prachtig! Alles bij elkaar kun je het dan weer vergelijken met Nederland.Enne het zijn Zwitsers dus klokkijken kunnen ze!