Na een week - Reisverslag uit Neuchâtel, Zwitserland van Floris Falke - WaarBenJij.nu Na een week - Reisverslag uit Neuchâtel, Zwitserland van Floris Falke - WaarBenJij.nu

Na een week

Door: Floris

Blijf op de hoogte en volg Floris

10 Oktober 2006 | Zwitserland, Neuchâtel

Dag daar lieve luitjes!

De eerste week zit er al weer op en ik begin nu een beetje zicht te krijgen op hoe alles hier loopt. De stageplek voelt lekker relaxed aan en heb niet het gevoel dat ik erg hard moet doorwerken. Volgens het rooster dat mij gegeven was had ik 2 weken nodig om me in te lezen en te brainstormen. Op het moment heb ik echter al een idee dat goed gekeurd is en kan me dus al enigszins bezig houden met het uitwerken. Dit vraagt natuurlijk ook nog wel een dikke week maar ik heb tijd genoeg. Op het moment loop ik nog elke ochtend naar het “werk” maar aangezien het weer hier in de aankomende maanden nogal “anders” kan worden ben ik blij dat ik ook voor de deur afgeleverd kan worden met de bus. Deze rijden trouwens op de seconde nauwkeurig. Maar mijn vermoede zegt dat dit komt omdat men hier klokken kan bouwen. Er is hier zelf een student in mijn woning die voor klokkenmaker studeert. Precies werkje aan het zweet op zijn voorhoofd te zien als hij uit colleges komt. Verder is het dorp/stad Neuchâtel (om en de bij 34.000 inwoners) niet een spetterende nederzetting van huisjes. Mijn toeristische dag door de stad duurde bij elkaar 1 uur en dat kwam omdat ik de weg nog niet wist. Er is hier om precies te zijn maar 1 gebouw van historische waarde gelegen in downtown Neuchatel en zelfs die is niet echt de moeite waard om een blik te gunnen. Maar de omgeving is wel héél erg mooi dus op het moment maakt ik erg veel gebruik van de benenwagen (zolang het nog kan). Als het volgende weekend weer mooi weer is, ben ik van plan om de tweewieler maar eens flink aan te trappen. De criminaliteit is hier erg laag dus zal hem deze keer wel moeten lenen bij de fietsenwinkel. Maar wat is 10 CHF nou voor een heel weekend fietsen… (ongeveer 6.40 euro dat its). Verder ben ik druk bezig met het zoeken naar dingen die je kunt doen in de door de weekse avonden. Op het moment heb ik al Engelse boeken en series gevonden bij mede bewoners maar die gebruik ik het liefs niet. Sport ligt ook in het verschiet maar heb nog niet iets interessants kunnen vinden. Zondag heb ik wel en paar baantjes gezwommen en dat is toch iets wat me niet lang kan boeien. Na drie baantjes was ik het al zat maar aangezien ik een Nederlander ben en heb betaald, ben ik doorgegaan tot de 25. Gezellig ’s avonds wat drinken in de woning is er vaak niet bij. Het sterft hier altijd heel erg uit. Iedereen sluit zich op in zijn kamer om weet ik wat te doen. Beetje gesloten volk allemaal. Dat valt me een beetje tegen. Ik had gehoop dat er meer tijdelijke studenten zaten maar iedereen is hier al een lange tijd en dus een beetje vast geroest in een dagelijkse routine. Gelukkig is hun vrijdag en zaterdag avond routine wel dezelfde als mij! Ik ben nog niet downtown gegaan om de “discotheekjes” te bewonderen maar mij is verteld dat ik niets gemist had. Waarschijnlijk gaan we volgende week wel een kijkje wagen.

Verder lijkt het alsof je in het leger zit tijdens etenstijd. De kok heeft in ieder geval in de Army gewerkt en zo komt het voedsel ook op tafel. Het is vrij smaakloos en kan toch vaak een saus gebruiken die meestal ontbreekt. Het is een beetje eten en wegwezen idee. Maar ja het is bij de huurprijs in en had al gezegd dat ik Nederlander ben. Het is gewoon een kwestie van niet eten tussen 14:00 en 19:00 zodat je genoeg honger hebt om het naar binnen te schuiven. Zelf eten koken is niet echt een optie aangezien hier wel 4 fornuizen zijn maar op elke fornuis maar 1 pit werk. Verder zijn de keukengereedschappen om iets te kunnen koken bijna niet aanwezig. Eenpansgerechten zul je waarschijnlijk nog net kunnen maken.

Het blijk ook dat de kerstweken hier nogal saai zijn omdat iedereen richting zijn originele woonplaats gaat. Heb dus ook even gekeken wat het kost als ik nu een reisje boek en ik kan voor een kleine 150 euries al weer heen en terug naar Nederland. Dus nog even verder rondvragen wat de kerst hier nog meer voorstelt en anders kom ik tegen die tijd weer even terug. Maar dat staat nog niet vast!

En om jullie oogjes te sparen zal ik niet teveel in een keer schrijven en wat bewaren voor een volgende keer. In ieder geval bedankt voor alle berichtjes! Het hebt wel wat!

http://www.scintilla.utwente.nl/~florisf/ voor de fotos die niet op de site passen!

Tot later!
Flo

• 10 Oktober 2006 - 11:50

Dennis:

Gave foto's allemaal, vooral die panoramafoto'S zien er goed uit. Volgens mij moeten de bergen ook getemd worden door Nederlandse bergschoenen, ze zien er in ieder geval echt uit alsof je daar graag bovenop wil lopen. Dus een tip voor de sport is ga naar de lokale anwbwinkel en haal een paar wandel/bergklim routes uit die regio and reach the top! Wel jammer dat de medestudenten zo suf doen, misschien moet je ze wel op een speciale manier uit een kamer lokken?

• 10 Oktober 2006 - 13:30

De Andere Arnoud:

Ik weet nog wel een leuke bestemming zo rond de Kerst dat je kan aandoen als je in NL bent: iets met Qrime ofzo :) Gave foto's, aan ruimte geen gebrek zo te zien. Take care, A

• 11 Oktober 2006 - 15:51

Kim:

Hoi hoi!
    Super uitzicht zo te zien! Ziet er erg mooi uit daar! Beetje jammer dat je nog niet echt gave mensen bent tegengekomen, wel raar dat iedereen zich zo opsluit in z'n kamer, beetje gezelschap is toch juist leuk? Maarja.. Misschien trekt het nog wel bij! Als je met kerst nou echt deze kant op komt, dan moet je tweede kerstdag weer bij ons komen hoor! En natuurlijk iets zwitsers klaarmaken, haha!! Groetjes en een kusje op je voorhoofd! Kim

• 15 Oktober 2006 - 09:01

George:

Een goed verhaal en sfeervolle fotos,daar kun je mee thuiskomen want daar lust ik wel pap van. Het hebt wel wat.

• 16 Oktober 2006 - 13:44

Arjan Floris:

Al in de highlander geweest?? of anders cafe du cerf...

• 16 Oktober 2006 - 14:48

Floris:

Cafe du Cerf is Top! Vet veel verschillende bieren!

Highlander nog niet maar al wel in Paradox!