Dat dan maar - Reisverslag uit Biel, Zwitserland van Floris Falke - WaarBenJij.nu Dat dan maar - Reisverslag uit Biel, Zwitserland van Floris Falke - WaarBenJij.nu

Dat dan maar

Door: Floris

Blijf op de hoogte en volg Floris

12 November 2006 | Zwitserland, Biel

Loop je de hele week al met wilde plannen in je hoofd rond om eindelijk eens het prachtige Luzerne te gaan bekijken en met de extra tijd, van het te vroeg opstaan, ook gelijk gebruikt te maken van deze gelegenheid om Mount Titlis met zijn 3238 meter hoge top te bewonderen en te bestijgen, zijn de voorspellingen niet beter dan regen en met een beetje geluk nog meer regen. Punp, Punt, Komma, Komma. Er moest dus snel een nieuw plan gesmeden worden om niet een geheel weekend bezig te zijn met niet meer dan nietsdoen. Omdat slecht weer nauw ook niet uitnodigt om veel geld te verspillen aan een verre reis, besloot ik maar weer eens een poging te wagen met het vinden van een warme bovenlichaam bedekker. Dit keer vond de zoektocht niet plaats in Bern maar in Biel/Bienne. Aangezien dit dorp/stad groter is dan Neuchatel, vermoede ik dat er ook wel meer en betere winkels te vinden waren. Het vreemde ervan was dat dit de grootse stad is waarbij men na vele jaren nog steeds niet weet wat de voertaal moet zijn en daarom maar besloten heeft dat de ene helft Frans en de andere Duits praat. Met dit in het achterhoofd merkte ik er toch niets van. Misschien dat het winkelgebied in het Duitstalige gebied lag en dat ik het Franstalige gebied niet heb bewandeld. Dit zouden ze hebben moeten omgooien want wederom geen mooie wollen gevonden die binnen mijn budget lag. Verder wel een paar handenwarmers gekocht en enige andere prulla. Ook nog even gebruik gemaakt van de overige tijd om het oude gedeelte te bewonderen. Na alle steden die we al bezocht hadden, was het nauw niet echt indrukwekkend meer en we waren dan ook snel uitgekeken. Misschien kwam dit ook wel omdat de weersvoorspellingen inderdaad correct waren. ’s Avond maar gevuld met een beetje drinken en kletsen. De volgende dag was ook al geplant en we zouden eens flink de benen uit het lijf te lopen naar Creux du Van om het maar eens te bewonderen. Dit beslaat een wandeltocht van in totaal een kleine 2 uur naar een prachtig stukje Zwitsers natuurgenot, versierd met een stevige stenen plaat die bijna verticaal een dikke 24 meter boven de grond uitklieft. Maar het weerbericht had ook dit ontsierd waardoor ook de zondag maar matig ingevuld was. Heb dus maar gebruik gemaakt van alle uren om eens flink weinig te doen en dit soort dingen te schrijven. Achteraf gezien had het wandelen best gekund want na 12:00 is er geen druppel meer gevallen. Tja ik zal maar met plezier vooruitkijken naar het lekkere eten wat me te wachten staat. Heb namelijk een kleine weddenschap gewonnen waardoor er vanavond voor mij gekookt wordt. Niet slecht…

Floris

• 12 November 2006 - 17:52

Anouk:

Hee Flo, zonde dat je nog steeds kou moet lijden zonder wollen haha! Leuk dat je nog even tussendoor deze kant op komt, gezellig een biertje doen..

• 12 November 2006 - 19:25

George:

Ik lees je berichten met plezier. Hier is het weer in de weekeinden ook niet op bestelling te krijg. Hagel storm en regen. Het lijkt wel herfst.

• 12 November 2006 - 19:54

Kim:

Het 'shoppen' wil dus niet echt lukken, jammer hoor. Hoop niet dat je echt kou moet lijden.. Hier is het weer ook erg droevig gesteld.. Veel wind, regen en een erg donkere lucht. Ideaal om lekker thuis te nixen, of een hele stapel films te bekijken! Veel plezier nog! XX Kim

• 16 November 2006 - 10:32

Keeskabaal:

Kan je niet zelfstandig een bergschaap slachten ? zijn lekkere warme jasje aantrekken en ondertussen koosher het vlees bereiden :) Twee zwitserse vliegen in 1 klap gepakt. Die beesten mekkeren toch maar de hele tijd, wie zit daar nou op te wachten, hehe. Lijkt me best gaaf om daar in die prachtige flora en fauna rond te hobbelen, geniet ervan!

Ciao,
    A

• 18 November 2006 - 17:09

Lamme1:

Hee Flo.. Het is je ook niet gegund he! Hoe lang moet je nog? Wij spreken elkaar nog. Veel plezier, Lamme1 en Deb

• 20 November 2006 - 13:04

Keeskabaal:

Yoooh Flow, omdat de technologie van een postduif aangedreven door een raketmotor nog in zijn kinderschoenen staat, dan maar weer een reactie op deze manier. Maak je gereed voor een verwoestend Oud&Nieuw, tickets zijn binnen, wij kunnen beginnen! HELL YEAH !!! Tot snel, A

• 20 November 2006 - 13:56

Mirte:

In vogelvlucht heb ik je verhalen even doorgespit en zo te lezen is er genoeg te doen/zien/beleven (als het weer dat toestaat..) Ik ben benieuwd of er op 2e kerstdag een specialiteit uit Zwitserland op tafel staat :-)